Social Icons

Sígueme en Facebook Sígueme en Google+ Sígueme en Twitter

El Tabal


Enfront de la cala Gents o del Cau, de reduïdes dimensions i difícil accés des de terra, emergeix l'enorme roca del President o Tabal, situada just al centre. No obstant això, es coneix com El Tabal un paisatge submarí format per tres muntanyes alineades entre si amb les esmentades roques emergides; disten uns 500 metres de la costa i la seva part superior es troba a uns 22 o 23 metres. En la pedra més propera a terra ferma, les profunditats que s'aconsegueixen oscil·len entre els 22 i els 30 metres, mentre que en la més exterior s'aconsegueix una cota màxima d'uns 44 metres.

Rico Coralígeno

La immersió recomanada es desenvolupa envoltant per complet la roca central, d'uns 70 o 80 metres de longitud, amb el seu cim a 23 metres i la part més profunda a 40 metres. Es tracta d'una pedra bastant plana en la part superior, però amb una atractiva paret molt vertical en el costat de llevant (coberta de gorgònies i coral de petita grandària), que serà on s'iniciï el recorregut. El costat de garbí, en canvi, forma un pendent més suau, en la qual predomina el coral·lígen amb multitud de forats plens de vida. De la fauna destaquen especialment els neros, les bròtoles, els rascasses i les llagostes, abans molt abundants. 

Durant la immersió l'afeccionat a la fotografia submarina trobarà nombrosos motius per capturar amb la seva càmera, especialment dotzenes de detalls adequats per a l'objectiu de macro.

En tot aquesta zona afecten principalment els corrents de llevant i garbí; han d’evitar-ne les sortides a superfície lluny del fondeig, doncs es tracta d'un lloc amb molt transit d'embarcacions. Pel que fa a les enfilacions, en primer lloc, cal esmentar la roca del President, que forma una V amb la rampa de la barraca que hi ha en la cala; la segona 
alineació consisteix a fer coincidir l'extrem del Cap de Begur amb la punta d' És Banc.

Biografia: Guia Submarina de Andre Llamas.