Social Icons

Sígueme en Facebook Sígueme en Google+ Sígueme en Twitter

Open Water Diver

Haal je PADI duikbrevet. Als je altijd al wilde leren duiken, nieuwe avonturen wilt ontdekken of gewoon de wonderlijke wereld onder de golven wilt zien, is dit het startpunt.

De PADI Open Water Diver-cursus is de populairste duikcursus ter wereld en heeft al miljoenen mensen laten kennismaken met de avontuurlijke manier van leven die duiken heet. 

Begin met je duikbrevet.

Waarom het zo leuk is


Het leuke aan deze cursus is . . ach ja, eigenlijk alles, omdat leren duiken gewoon ongelooflijk leuk is. Je gaat voor het eerst onderwater ademhalen (iets wat je nooit zult vergeten) en leert wat je moet weten om als duiker gebrevetteerd te worden.

Tijdens de cursus maak je minstens vijf duiken in het zwembad en vier duiken op duikstekken in je omgeving, onder toezicht van je PADI Instructor.

Wat je leert

  • Hoe leuk duiken is
  • Overwegingen voor de duikuitrusting die bij jou past en die in jou omgeving een rol spelen
  • Hoe je de duiken plant en uitvoert
  • Hoe je problemen voorkomt en ermee omgaat


De PADI Open Water Diver-cursus bestaat uit drie hoofdbestanddelen:

·         Theorie, zelfstudie of in de klas, zodat je de basisprincipes van duiken onder de knie krijgt.
·         Beschutwaterduiken waarin je de basisduikvaardigheden aanleert
·         Buitenwaterduiken waarin je je vaardigheden herhaalt en de onderwaterwereld verkent!

Als je het duiken al eens hebt uitgeprobeerd in een Discover Scuba Diving-ervaring, kun je erkenning krijgen voor de vaardigheden die je toen aanleerde (voor een deel van het volledige PADI Open Water Diver-brevet).

Leer alles over uw duikuitrusting met PADI duiklessen

De duikuitrusting die je gebruikt

In de PADI Open Water Diver-cursus leer je basisduikuitrusting te gebruiken, inclusief een duikcomputer, en een aantal standaardaccessoires. De uitrusting die je draagt varieert een enigszins, afhankelijk van of je duikt in tropisch, gematigd of koud water.

Vraag bij de Begur Dive na welke uitrusting je tijdens deze cursus gaat gebruiken.

Het lesmateriaal dat je nodig hebt


PADI biedt diverse materialen voor zelfstudie voor de Open Water Diver-cursus. Het lesmateriaal van de PADI Open Water Diver-cursus behandelt wat je moet weten over basis-duikvaardigheden, -terminologie en -veiligheidsprocedures. Je leest een beschrijving van ieder concept en kijkt naar een demonstratie op video. Dan spring je het zwembad in (of een omgeving die op een zwembad lijkt) om deze vaardigheden met je instructeur te oefenen. Later, als gecertificeerde duiker, kunt u het lesmateriaal gebruiken als naslagwerk voor toekomstige duikavonturen en om te bekijken wat je hebt geleerd.


Volg online lessen PADI duik in uw eigen tempo – op ieder moment  – waar u maar wilt!

Deelnamevereisten

Om deel te nemen aan de PADI Open Water Diver-cursus of Junior Open Water Diver-cursus moet je.

·        Minstens 10 jaar zijn (voor PADI eLearning geldt een minimumleeftijd van 13 jaar vanwege internationale internetwetgeving)

Begin nu

Je hoeft niet te wachten om te starten. In de online PADI Open Water Diver-cursus leer je in je eigen tempo via een gebruikersvriendelijk interactief leerproces de achtergrondinformatie die je voor iedere duik nodig hebt.