Social Icons

Sígueme en Facebook Sígueme en Google+ Sígueme en Twitter

Furio d' Aigua Xelida
Als we in de baai van Aigua Xelida ter hoogte van de Punta D’es Mut onze ogen richten op het oosten, zien we een eiland uit het water komen, dit is de top van een onderzeese rotsformatie, die een zeer belangrijke rol vervult in de onderwater activiteiten van het gebied, genaamd de Furio d'Aigua Xelida. In het Nederlands vertaald ”de Rots van het IJskoude Water”.

Hier ligt de boei, die het startpunt vormt voor onze afdaling, op een diepte van ongeveer 11 meter. Van daar uit kunnen we om het eiland heen zwemmen, door het tunneltje gaan of een kijkje nemen tussen de rotsformaties die hier liggen. Met de temperatuur van het water valt het overigens enorm mee!

Duikdiepte

Tussen de 5 en 35 meter.

Duikzicht

Het zicht is hier nooit een probleem omdat je altijd zicht behoud op de dichtstbijzijnde rotswand. Over het algemeen is het zicht hier tussen de 8 en 25 meter.

Flora en fauna

Hier vinden we gorgonen in alle verschillende soorten, rood koraal, sponzen, octopus, inktvis, roggen, naaktslakken en we komen soms wel eens een kleine haai tegen op onze omzwervingen.