Social Icons

Sígueme en Facebook Sígueme en Google+ Sígueme en Twitter

El tabal


Tegenover de kreek van Cau Gents, ligt een kleine rotsformatie die vanaf het land moeilijke toegankelijk is. In het centrum hiervan komt de enorme rots tevoorschijn met de naam President van Tabal. Het is bekend dat deze plaats die de naam El Tabal (de trommel) draagt een onderwater landschap biedt waar lommerrijke onderwaterbergen liggen die gelijktijdig met de eerder genoemde rotsformatie zijn ontstaan​. Ze liggen op ongeveer 500 meter van de kust en de top ligt ongeveer 22 of 23 meter onder de waterspiegel. In het gedeelte het dichtst bij het vaste land liggen de toppen tussen de 22 en 30 meter, bij de buitenste een piek kan een diepte van ongeveer 44 meter worden bereikt.

Rico Coralígeno

Het aanbevolen duikprofiel omsluit de volledige centrale rots die ongeveer 70 of 80 meter lang is, met een piek op 23 meter diep en het diepste deel op ongeveer 40 meter. De plaats waar we afdalen en opstijgen is een van boven een tamelijk platte rots met een zeer aantrekkelijke verticale wand (bedekt met gorgonen). Aan deze zijde bevind zich de ankerketting waar de tour begint. De mooiste kant, echter, is een flauwe helling, die wordt gedomineerd door kalkalgen en vele met leven gevulde gaten. Het leven bestaat hier hoofdzakelijk uit tandbaarzen, gaffelkabeljauwen, schorpioenvissen en kreeft. Tijdens de duik hier, zal de onderwaterfotografieliefhebber vele kansen hebben om met de camera, tientallen details voor de macrolens te krijgen.

Overal in dit gebied is lichte stroming te vinden; opstijgingen in het blauw op afstand van het anker moeten worden vermeden, omdat hier veel bootverkeer is.


Omschrijving: Guía Submarina de Andre Llamas