Social Icons

Sígueme en Facebook Sígueme en Google+ Sígueme en Twitter

Discover Scuba Diving

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het is om onder water adem te halen? Als je wilt weten hoe dat is maar niet meteen je brevet wilt halen, kun je met Discover Scuba Diving of de Onderwater doop proberen of je het leuk vindt. De meeste PADI-duikwinkels bieden een versie van deze programma’s aan, in een zwembad of in buitenwater. Je kunt het dicht bij huis proberen of tijdens je vakantie.

Hoewel de Onderwater doop-ervaring geen echt duikbrevet oplevert, leer je in ondiep water hoe je duikuitrusting moet gebruiken en krijg je een op snelle en makkelijke manier uitgelegd wat er voor nodig is om de onderwaterwereld te verkennen.

Waarom het zo leuk is

Voor het allereerst onderwater ademhalen is een unieke ervaring. Je moet er wel even aan wennen – mensen zijn er natuurlijk niet voor geschapen – maar na een paar minuten van stille verbazing hebben de meeste deelnemers in de gaten hoe makkelijk duiken eigenlijk is. De grootste uitdaging voor instructeurs bij het Discover Scuba Diving-programma is niet de deelnemers in het water te krijgen, maar ze er na afloop weer uit te krijgen. Wat er dan zo leuk aan is? Het is allemaal leuk!

Onder begeleiding ervaren wat duiken is? Als je net zo bent als de meeste mensen, zal je na je eerste ademteugen onderwater verslaafd zijn!

Wat je leert

Je leert de benodigde basistechnieken om onder direct toezicht van een PADI-professional te duiken. Een van de dingen die je leert is dat je onderwater echt kunt ademhalen en je ervaart of je dat leuk vindt of juist niet:

  • Je leert hoe het voelt om een duikuitrusting aan te hebben en hoe makkelijk het is om je onderwater voort te bewegen als je die duikuitrusting draagt.
  • Je ervaart hoe het is om onderwater adem te halen en of je dat prettig vindt.
  • Je leert een aantal basisvaardigheden en veiligheidsregels die je ook gebruikt voor je volledige duikcursus wanneer je de volgende stap zet.

De duikuitrusting die je gebruikt

Alle uitrusting die je nodig hebt is inbegrepen in een Discover Scuba Diving-ervaring. Je gebruikt de basisduikuitrusting, waaronder een duikbrilsnorkel en vinnen, een trimvest waaraan je duikfles is bevestigd, een ademautomaat die lucht levert en instrumenten waarmee je de diepte en de luchtvoorraad controleert.

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

     Alleen je bereidwilligheid en onverdeelde aandacht
      
Deelnamevereisten

Om Discover Scuba Diving te volgen moet je:

·         Minstens 10 jaar zijn.
      
Je volgende avontuur

Als je een Discover Scuba Diving-programma hebt afgerond, kijk dan eens naar: