Social Icons

Sígueme en Facebook Sígueme en Google+ Sígueme en Twitter

Barda d' Illa Negra

Wanneer men vanaf de buitenkant van “Illa Negra” (het Zwarte Eiland) een lijn trek van west naar oost  ligt op een afstand van ongeveer 50 meter, een interessante plek die ook wel de "buitenste barrière" of het “verste hek” wordt genoemd. In het Spaans noemen we dit “Barda..”

Op deze met een boei gemarkeerd plaats, beginnen we met een afdaling in het blauw die zal leiden naar ons vertrekpunt dat op een diepte van 17 meter ligt.  Hier begint ons avontuur..

Duikdiepte

Tussen de 17 en 31 meter

Duikzicht

Zeer variabel. Van ongeveer 8 meter tot soms meer dan 30 meter op zeer heldere momenten

Flora en fauna

Het is zeker niet vreemd wanneer wie hier verschillende soorten kokerwormen aantreffen, die op een gracieuze manier met hun pluimachtige tentakels voedsel filteren en daarna hun koker in trekken. Verder zien we hier vaak tandbaarzen, schorpioenvis, veel kreeft, inktvis, naaktslakken en formaties van rood koraal.


Wanneer we hier aan het duiken zijn mogen we het niet nalaten om af en toe onze blik naar boven te richten omdat we dan getuigen zullen zijn van de aanwezigheid van grote scholen kleine vis en af en toe wat vissen uit het open water.